nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Wijnhuis Oosterend

Wijnhuis Oosterend drankenproducent in prachtig Texels monumentendorp Oosterend.

Arjan en Danielle Langedam geven u een vriendelijk ontvangst, met genoegen een rondleiding en laten u graag wijnen en likeuren proeven in de 120 m² grote authentieke romantische kelder van het origineel typisch Texels huis midden in het prachtige, gezellige monumentale vissersdorp Oosterend worden, volledig in eigen beheer, meer dan achtentwintig verschillende unieke Texelse dranken geproduceerd. Het pand dat in ongeveer 1650 gebouwd is als toenmalig kostershuis heeft vele bewoners gehad zoals, schippers en vissers, maar ook koperslagers, handelslieden en zelfs een oliehandelaar. In 1965 is het pand onder monumentenzorg compleet gerestaureerd en sindsdien is de wijnhandel / slijterij Oosterend Texel er gevestigd.

Drankenassortiment van Wijnhuis Oosterend

texelvakantieverhuur.nl brengt u op de hoogte van een aantal zelfgemaakte kruidenbitters op de markt, waaronder de zachte op karamel getrokken kruidendrank "Strender Stropertje", de heerlijk stevige Texel NX, een drankje voor als je NIKS wilt, de "Texelse Strandwandeling" op basis van rum in prachtige cadeauverpakking en de geneeskrachtige "Gortbuker". Ook ons uitgebreid aanbod van meer dan twintig verschillende likeuren is heel bijzonder en worden allemaal natuurzuiver gemaakt. Ook brengen wij een oude en een jonge jenever, een advocaat en boerenjongens op de markt.

U kunt ons vinden tegenover de grote kerk in Oosterend.

Openingstijden Wijnhuis Texel.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. U kunt ook altijd even bellen (0222- 318341) voor de openingstijden. De bijzonder ingerichte kelder kunt u tijdens de openingstijden altijd vrijblijvend bezoeken.

Beschikbare accommodaties nabij wijnhuis Oosterend op Texel

Texels Strender Stropertje

Het Strender Stropertje is een heel bijzonder drankje, het is geen bittertje maar het is ook geen likeurtje. Wij noemen het 'een drankje'. Het Strender Stropertje wordt gemaakt en gebotteld in de kelders van ons wijnhuis in Oosterend en is met zijn zachte smaak van caramel en kruiden een ideaal drankje om zo te drinken, in of bij de koffie, in cocktails te verwerken of te mixen met frisdranken. De smaak van het Stropertje is uniek en niet te vergelijken met welke ander drank dan ook. Het laat zich geweldig verwerken in gerechten. Er is dan ook een echt Strender Stropers receptenboekje verkrijgbaar.

Texel NX

Een eigengemaakte kruidenbitter met fijn bittertje en een vleugje amandel. Als iemand niks wil hebben, geef je toch NX? Als de vissers weer in de veilige haven zijn teruggekeerd verlangen zij naar huis, waar ze kunnen ontspannen en genieten van lekker NX. Als u na hard werken, van een welverdiende vrije avond, een vrij weekend of van een vakantie wilt genieten is het fijn eens lekker NX te doen. Als iemand iets voor je gedaan heeft en wil er niets voor hebben kan je hem of haar nu met NX bedanken. Als je niks wilt drinken, neem je toch gewoon NX? Weet u geen kado voor iemand die alles al heeft? Geef hem dan een fles originele Texelse NX.

Strandwandeling

Een goud(h)eerlijke kruidenbitter op basis van rum, kruiden en bittersinaasappel. Er zijn vele mooie stranden, maar de mooiste is toch nog altijd het Texelse strand. Daar geniet je van heerlijke wandelingen in de prachtige natuur! Maar soms stormt en regent het; dan beuken de golven op de kust. Of soms brandt de zon meedogenloos. Dan kan je altijd nog genieten van deze hartverwarmende Texelse Strandwandeling. ADeze wordt zeer anbevolen door texelvakantieverhuur.nl

Texelse Gortbuker

Deze bitter is getrokken van kruiden die een zeer krachtige geneeskrachtige werking hebben zoals: Aloë, Mirre, Saffraan, Sennablaadjes, Kamfer, Rabarber-, Engel-, Zilverdistel- en Zitterwortel, Manna, Theriak en Laurier. De kruidensamenstelling is afgeleid van een kruidenelixer die, volgens overlevering, voor vele wonderbaarlijke genezingen heeft gezorgd. Zo is het onder andere de remedie voor en tegen: Tondpien, Blaren, Keelpien, Buukpien, Ferstoppingen, Stuuptrekke, het Onspore van de trek, Bloedorremoed, Sleep biesterOok wanneer er ientje 'm staan heewe' dan wordt hee in iene weer nuchter. Kortom iedereen die matig maar regelmatig een glaasje Gortbuker drinkt heeft geen andere medicijnen nodig, zijn lichaam blijft sterk en zijn gezicht jeugdig en mooi.

Texelse Kruidenbitter

De Texelse Kruidenbitter is een van de minst zoete bitters. In deze bitter komt de heerlijke geur van speculaaskruiden en kaneel naar boven en door de geringe toevoeging van suiker valt de Texelse Kruiden Bitter (TKB) niet onder de kruidenlikeuren. De TKB is dan ook krachtig en vol van smaak met een heerlijk bittertje. Een perfect drankje voor de liefhebbers van een niet te zoete of lichte kruidenbitter. De TKB is heerlijk zo te drinken, te mixen of te gebruiken in cocktails en met zijn heerlijke smaak van speculaas en kaneel is het in de keuken bij stoofpotjes een ontdekking. Aanbevolen door texelvakantieverhuur.nl

Legende Oude(rwets gemaakte) Jenever

In vroeger dagen was er in Oosterend een kroegbaas die het geld niet had om het statiegeld van de stenen kruiken, waarin de jenever werd geleverd, te betalen. Hij gooide deze kruiken dan ook leeg in een, door hem gejut, eiken fust. Dit fust bleek uit het Franse Cognacgebied afkomstig en was vermoedelijk op weg naar Schotland overboord geslagen. Door deze lagering kreeg de jenever zijn volle en zachte smaak en dit 'gnuufie' tot de lekkerste van het eiland maakte. Tot op de dag van vandaag wordt de jenever gemaakt volgens het originele recept uit 1782 en gelagerd op Franse cognacvaten. Oude Jenever bestaat uit 40% moutwijn is 100% authentiek gestookt en 9 maanden gelagerd op oude Frans Limousine eikenhouten fusten

Texelse Boerenjongens

Onze, op het eiland, beroemde en veel geroemde Texelse boerenjongens zijn door de speciaal gestookte brandewijn en toevoeging van kruiden, amandel en vanille zeer bijzonder van smaak. Het Oosterender familierecept is al meer dan honderd jaar oud. De ongezwavelde rozijnen laten wij minimaal drie maanden op de brandewijn en likeur rijpen. Dit maakt de Texelse Boerenjongens heel romig en zacht van smaak. De boerenjongens zijn heerlijk op ijs, op pannenkoeken, in uw zelfgemaakte appeltaart of samen met onze Texelse advocaat. Voor de liefhebber zijn ze, naast potjes van 0.35 liter en 0.7 liter ook verkrijgbaar in 10 liter emmers.

Texelse Advocaat

Onze advocaat is gemaakt volgens een oud en authentiek recept van eigeel, brandewijn, suiker en vanille. De ingrediënten zijn honderd procent natuurzuiver en voldoen aan de hoogste eisen die door de wet aan ons gesteld worden. De smaak is heerlijk vol, stevig en heel romig. Het geheim van ons recept is de heel bijzonder, speciaal voor ons gestookte brandewijn (een brandewijn die wij ook voor onze boerenjongens gebruiken). Proef de smaak van advocaat zoals die hoort te zijn.

Texelse Likeuren

Aanbevolen door texelvakantieverhuur.nl Texelse likeuren die worden gemaakt van natuurzuivere grondstoffen zonder toevoegingen van kleur-, geur- of smaakstoffen. Onze zelfgemaakte likeuren....wij zijn er trots op. In de kelders van het Wijnhuis te Oosterend worden van zaden, vruchten en kruiden totaal negentien verschillende likeuren getrokken op speciaal voor ons gestookte alcohol. Omdat wij de likeuren in kleine hoeveelheden tegelijk maken kunnen wij aan elke likeur, met veel aandacht en vakmanschap, een heerlijke zachte, romige en volle smaak geven.

De likeuren dragen de naam waar ze van gemaakt zijn:

aardbeien, appels, frambozen, hazelnoten, kersen, mandarijnen, peren, perziken, sinaasappels, chocolade, vanille, bitter sinaasappel, karamel

Texelse Likeuren Specialiteiten

Deze likeuren hebben een zeer bijzondere smaak en een bijzondere naam:

Geluk: een likeur op basis van cognac en sinaasappel.

Liefde: een likeur van sinaasappel, anijs en stukjes bladgoud.

Gezondheid: gemaakt volgens (bijna) geheim kloosterrecept met iets honing.

Vriendschap: een zoet kruidige likeur met een zweempje kaneel.

Voorspoed: een volle romige chocolade- sinaasappellikeur.

Alle likeuren zijn verpakt in een juten zakje en zijn een leuk cadeautje voor een ander of...voor jezelf.

Arjan en Danielle en texelvakantieverhuur.nl hopen u te verwelkomen in het Wijnhuis Texel.

 

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres