nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Parkeren op Texel

Ook in 2019 geldt op het grootste eiland betaald parkeren in alle dorpen en bij alle strandslagen. Waddeneiland Texel hanteert voor betaald parkeren op Texel het Texelvignet. Hiermee kunt u parkeren op betaald parkeerplaatsen. Gemakkelijk, want u hoeft dan geen losse parkeerkaartjes meer te kopen. De inkomsten gaan onder meer naar het onderhoud van fietspaden en wegen.
Regel hier op texelvakantieverhuur.nl direct uw online parkeerkaart. U kunt kiezen voor een dag-, een week- of een jaarkaart (geldig van 1 december tot 1 februari ).

Aanschaf Texelvignet

U kunt het Texelvignet voor een vakantie naar appartementen, bungalows, villa’s en vakantiehuizen van Texelvakantieverhuur, Bungalowverhuur Zoer of de VVVTexel, Op www.texelevignet.nl van de gemeente Texel u online bestellen

Via de button ‘Koop Nu’ voert u uw kenteken in, kiest de gewenste kaart (dag, week of jaar) en betaalt. Nu kunt u zorgeloos parkeren tijdens uw verblijf op Texel.

Tarieven Texelvignet / Parkeervignet Texel 2019

Het Texelvignet kost € 30 en is ruim een jaar geldig. Meer informatie over het Texelvignet en betaald parkeren kunt u lezen op www.texelevignet.nl

Hoe werkt Texelvignet / Parkeervignet Texel

De handhavers scannen op kenteken en zien voor welke periode u een Texel e-vignet heeft aangeschaft. Op een beperkt aantal locaties binnen de dorpskernen ( zie www.texelevignet.nl) is de parkeertijd maximaal 2 uur. Hier gebruikt u de blauwe parkeerschijf.

Betalen per uur

U kunt natuurlijk ook per uur (€ 2,50) betalen bij de automaat met uw bankpas of creditcard (muntgeld NIET mogelijk). Maar een Texel e-vignet is al snel goedkoper.

Texel zonder de auto liever met openbaar vervoer?

Geen probleem. Op Texel kunt u zich uitstekend verplaatsen met het openbaar vervoer. Dat wordt geregeld met de Texelhopper. Er rijdt een vaste buslijn (lijn 28) tussen de veerhaven en de dorpen Den Burg en De Koog. Met kleine busjes kunt u zich van en naar zo'n 160 haltepalen laten brengen over het hele eiland. Ov-kaart of u kunt ook kiezen voor een dag- of gezinskaart. Check texelhopper.nl

Gastvrij en duurzaam Parkeren op Texel

We willen graag dat onze gasten zich veilig en zorgeloos over Texel kunnen bewegen. Daarom investeren we de parkeeropbrengsten in het verbeteren van ons wegennet, goede parkeergelegenheid, oplaadpunten en meer voorzieningen voor fietsers en andere vormen van duurzaam vervoer. Lees hier meer over de mobiliteitsvisie van de gemeente Texel.

Gehandicaptenparkeerkaart

Als u in het bezit bent van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart hoeft u geen Texel e-vignet aan te schaffen. Let op: op parkeerplaatsen en in parkeervakken met een beperkte tijdsduur moet u naast uw parkeerkaart ook de blauwe parkeerschijf gebruiken om uw aankomsttijd aan te geven.

Parkeerkaart bij Parkeerautomaat

Als u problemen ondervindt om online een parkeervignet aan te schaffen, kunt u op Texel bij een parkeerautomaat een ticket aanschaffen.

Kaart betaald parkeren op Texel

Informatie bij gemeente Texel

parkerenoptexel

parkerenoptexel

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres