nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Fietsen op Texel

Fietsen op Texel huurt u met 10% korting direct bij u accommodatie verhuurder. Fietsen op Texel is dé ideale manier om op een actieve manier van uw vakantie te genieten. Fietsen op Texel is genieten van de prachtige Texelse natuur. Fietspadennetwerk Texel beschikt over 140 kilometer aan fietspaden en deze voeren u over het hele eiland. Zo komt u per fiets op plekken waar u met de auto niet eens kunt komen! Door het prachtige “Nationaal park duinen van Texel” de bossen, het Texelse landschap en langs Unesco Wereld erfgoed  Waddenzee. Ook zult u tijdens het fietsen op Texel ervaren dat Texel een waar schapen eiland is. Naast de vele gerechten in restaurants waar schapenvlees in verwerkt is, wonen er op Texel meer schapen dan mensen! Tijdens het fietsen op Texel ontdekt u een hele andere kant van Nederland. Texelvakantieverhuur biedt u bij het huren van de fietsen een reparatieservice over heel Texel. Dit betekent dat uw bij problemen onderweg u de fietsverhuurder kunt bellen zodat zij voor u snel een vervangende fiets kunnen bezorgen. Fijne fietsvakantie op Texel. Fietsen huurt u bij Fietsen op Texel! Direct reserveren? Reserveer hier

Voor het huren van fietsen op Texel klikt u hier

Fietsroutes Texel

Fietsroutes op Texel heeft u als vakantieganger of liefhebber van het Nederlands natuurschoon veel te zien. Direct reserveren? Reserveer hier. Fietsen O p Texel biedt in samenwerking met TexelNU een tweetal prachtige fietsroutes op Texel aan, gebaseerd op de plekken van het eiland die u gezien moet hebben.
Met de eerst tocht, fietsroute Texel 1, ontdekt u het zuidelijk stuk van Texel.  Met de fietsroute Texel 1 komt u onder andere langs de volgende plaatsen:

  • De Koog, waar u kunt stoppen voor een bezoekje aan één van de gezellige cafés of restaurants. Daarnaast kunt u hier funshoppen in de winkelstraat.
  • Nationaal park De Dennen, waar u tijdens de fietsroute het prachtige bos van Texel kunt ontdekken. Ondanks dat het bos is aangeplant, is het zeker een bezoekje waard.
  • Zeehondencentrum Ecomare, nog een hoogtepunt van de fietsroute Texel 1. Texels zeehonden opvang centrum is erg leuk voor het hele gezin.
  • Den Hoorn, dit dorpje ligt in het rustige zuiden van Texel. Het plaatsje staat bij velen bekend om het witte kerkje wat u ziet zodra u met de boot aankomt op Texel.

Het noordelijk gedeelte is zeker ook een fietsroute waard, fietsroute Texel 2. Tijdens fietsroute Texel 2 ontdekt u een heel ander stuk van het eiland en Texel is afwisselend genoeg voor diversiteit tijdens beide tochten.
Tijdens fietsroute Texel 2 kunt u de volgende hoogtepunten verwachten:

  • De Cocksdorp, het meest noordelijke dorp van het eiland. Tijdens dit deel van fietsroute Texel 2 rijdt u een stuk langs de kust. In de Cocksdorp kunt u genieten van de gastvrijheid van de dorpsbewoners en eventueel een stukje paardrijden.
  • Prachtige duinen van het eiland. Deze duinen liggen is het noordwesten van Texel en zult u een heel stuk langsrijden tijdens de fietsroutes op Texel.
  • Oosterend, het meest oostelijke dorp van het eiland. Een goede plek om even een lunchpauze te houden of Wijnhuis Texel te bezoeken. Van Texelvakantieverhuur kunt u 5 likeuren proeven bij wijnhuis Texel in Oosterend.


Fietsen op Texel en Texelvakantieverhuur wensen u tijdens deze fietsroutes op Texel veel fietsplezier. Fietsen op Texel! Direct reserveren? Reserveer hier

fietsenoptexel

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres