nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Vogeleiland Texel

Texel is een echt vogeleiland waar veel verschillende en bijzondere soorten vogels voorkomen. Dit is vooral te danken aan de ligging van het Waddeneiland langs de noord-westkust van Europa, precies in de baan waarlangs veel vogels trekken. De meeste vogels vliegen niet graag over zee en volgen daarom zo lang mogelijk de kustlijn. En dus over de mooie natuurgebieden van vogel en natuureiland Texel.

Vanuit een rustig gelegen vakantieverblijf van Texelvakantieverhuur.nl kunt u gemakkelijk de natuur in trekken van vogeleiland Texel om deel te nemen aan een natuur excursies voor het vogel spotten en de plekken eenvoudig bereiken waar de natuur vogels te vinden zijn.

Vakantie accommodaties op Texel: Texelvakantieverhuur.nl

Een voorbeeld van een bijzondere vogelsoort op ons Waddeneiland Texel is:

Twee jonge zeearenden gespot op Texel

Foto zeearenden

Fotograaf: Eric Menkveld

De zeearend op Texel houdt de gemoederen bezig. Zeker nu blijkt dat er niet een, maar twee vogels rondvliegen op Texel! Ze zijn gespot in natuurgebieden van Natuurmonumenten: De Petten en Waal en Burg. Daar vinden de jonge dieren voldoende voedsel.

Jonge dieren

Beide zeearenden op Texel zijn jonge dieren. Van een zeearend is bekend dat het een jong vrouwtje is uit 2012. Ze is afkomstig uit een nest bij Lauwersmeer. Dat weten we omdat de vogel een ring draagt. Van de zeearend die nu in Waal en Burg zit is niet bekend waar hij vandaan komt. De eerste 4 tot 5 jaar van hun leven zwerven jonge dieren rond. Daarna zoeken ze een partner om een eigen nest te beginnen.

Zeldzame vogel op Texel

Beheerder van Natuurmonumenten op Texel, Eric Menkveld, vertelt hoe bijzonder het bezoek van de zeearend is: "Op Texel zien we de zeearend niet zo vaak. Begin dit jaar en in 2012, maar daarvoor was het alweer 4 jaar geleden dat de reusachtige vogel op het eiland te zien was."

Vogels kijken op Texel

Met een flinke portie geluk kun je de zeearend zelf zien op Texel. Dit zijn goede plekken om vogels te spotten:

• De Petten, goed te zien vanaf de openbare weg (Molwerk).

• De Schorren, vanaf de waddendijk.

• Binnendijkse plassen, vanaf de waddendijk en openbare weg.

•Waal en Burg: vogelkijkhut bij Westerkolk.

Indrukwekkend

De zeearend is de grootste arend van Europa. Van vleugelpunt tot vleugelpunt wel 2,5 meter! Zijn bijnaam, vliegende deur, is dan ook heel toepasselijk.

Verspreiding

Ooit kwamen zeearenden in heel Europa voor, maar nu zijn ze op veel plekken verdwenen. Sinds enkele jaren zijn ze weer terug in Nederland en broeden ze zelfs in uitgestrekte, waterrijke natuurgebieden. Eerst alleen in de Oostvaardersplassen, daarna ook bij het Zwarte Meer, Biesbosch en Lauwersmeer.

Dus wilt u een mooie ervaring met het spotten van vogels op Texel, het vogeleiland bij uitstek boek dan nu via Texelvakantieverhuur.nl uw accommodatie op Texel zodat u verzekerd bent van een prachtige basis voor uw vogelvakantie.

 

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres