nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Oosterend

Oosterend is, zoals de naam al zegt, één van de meest oostelijk gelegen dorpen op het eiland Texel. Ondanks dat Oosterend niet direct aan zee gelegen is, is het een echt vissersdorp. De meeste vissers van de oostkust van Texel hebben hun boot in de haven van Oudeschild liggen en ze wonen in Oosterend. Dit alles zorgt voor een heel gezellige sfeer en natuurlijk fantastische visrestaurants! Deze gezelligheid vindt u terug in de diverse restaurants, winkels en cafés. Oosterend heeft daarnaast de nodige unieke festivals die zeker een bezoekje waard zijn.

Onze accommodaties op Texel:

Naast de gezelligheid en festivals is de directe omgeving nog een belangrijke reden om een bezoek te brengen aan Oosterend. Zo wordt Oosterend omringd door prachtige natuur met heel veel landerijen en schapen. Texel is een echt schapeneiland en vooral in de omgeving van Oosterend bevinden zich veel boerderijen die schapen houden. Veel van deze boerderijen zijn al heel erg oud, waardoor ze op de monumentenlijst zijn geplaatst.

De directe omgeving van Oosterend leent zich perfect voor een lange ontspannen wandeling. U kunt richting het binnenland of richting de Waddenzee wandelen, waardoor u zeer diverse natuurlandschappen tegenkomt. Indien u beschikt over fietsen, is een mooie fietstocht in de omgeving van Oosterend een echte aanrader. Langs de kust of langs de schapenvelden kunt u verschillende mooie routes kiezen.

Oosterend is een gezellig en uniek vissersdorp. Wij kunnen u zeker een bezoek aan dit dorp aanraden. Mocht u geen tijd hebben om een dag of middag in het dorp te verblijven, probeer het dorp dan te bezoeken tijdens een fietstocht over het eiland.
Zin in Texel? Boek nu uw vakantie bij texelvakantieverhuur.nl!

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres