nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Naar Texel

Daar gaan we weer...

Het is weer Pasen en dat betekent het begin van het seizoen. Afgelopen we(e)k(en) hadden de nodige vakantiegangers ons eiland alweer gevonden. Toen ik op maandagochtend een rondje door Den Burg en de Hema liep ging er een ‘O ja,’ door mijn hoofd. En nu het Paasweekend is losgebarsten stroomt ons eiland verder vol naar Texel. Er zijn ook alweer wat toeristen vertrokken, maar voor elke toerist die vertrekt, komen er, bij wijze van spreken, tien voor terug. En al die toeristen hebben en houden ook echt vakantie; zestig rijden waar je tachtig mag, uitgebreid stilstaan om te kijken welke kant ze op moeten, midden op de fietspaden gaan stil staan en uiteraard alles op een zeer rustig tempo (ze hebben uiteraard vakantie, dus waarom gehaast doen?).

Texelaar

Voor mij als Texelaar betekend het onder andere weer voor 10.00 uur of na 17.00 uur de grote boodschappen doen; de kleine boodschappen die ik op de fiets redt zijn nog wel op een ander tijdstip te doen. Ook breekt voor mij de tijd weer aan om me geregeld terug te trekken in mijn dorp, waar het rustig is en ik niet wordt blootgesteld aan de chaotische en irriterende drukte in voornamelijk Den Burg en De Koog. En ik ben niet de enige Texelaar die er ‘last’ van ondervind.

Tuurlijk, ik ben me er echt wel van bewust dat ons eiland de toeristenstroom nodig heeft om de Texelse economie goed te laten draaien. Zonder hen zou het een stuk lastiger zijn. En het brengt ook wel weer reuring op ons eiland.

Naar Texel

Het is meer een kwestie van weer om moeten schakelen. Ik vind het best plezierig dat het jaar verdeeld wordt in een rustig en druk seizoen en dat dat elkaar golvend opvolgt. Maar de omschakeling van rustig naar druk gaat mij minder goed af dan andersom. Ach, ik ben ermee opgegroeid en ondertussen weet ik niet beter. Ik moet er verder alleen om denken dat ik nu zo min mogelijk op vrijdag naar de overkant ga, wat alleen wel lastig is als ik afspraken heb die niet op een andere dag kunnen. Dan maar duimen dat het meevalt. En...lang leve de voorrangskaart naar Texel…

Samen met de start van het seizoen beginnen ook weer de nodige evenementen die door menig Texelaar en toerist worden bezocht. Gezelligheid ten top.

Hoogseizoen, toeristen, drukte, ergernis en gezelligheid. Het zijn woorden die de tijd van het jaar aanduiden. We kunnen er niet omheen dus laat ze maar komen naar Texel. Des te eerder kunnen we weer omschakelen…

Tineke Stiehl-Timmer

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres