nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Koningsdag en Meierblis op Texel

Kom Koningsdag en Meierblis vieren op Texel in een vakantie-accommodatie van Texelvakantieverhuur.nl! Op onze website Texelvakantieverhuur.nl bieden we verschillende vakantie-accommodaties aan, zoals:

Onze vakantie accommodaties

Koningsdag op 27 april

Ook dit jaar worden er op de Waddeneilanden weer verschillende feesten gevierd in de lente. Bijvoorbeeld Koningsdag op 27 april. Maar ook Meierblis op 30 april. Een meierblis is een vreugdevuur dat op 30 april wordt aangestoken op Texel. ‘Blis’ is een Texels woord voor vuur. De meierblissen zijn een oude traditie op dit Waddeneiland. Het stamt af van een Germaans gebruik om met de vuren de geesten van de winter te verdrijven en de komst van de lente en het licht te vieren. Elk dorp heeft een groot vuur, daarnaast zijn er ook vele kleinere meierblissen op het eiland. De meierblissen zijn grote vuren van afvalhout en snoeihout. Deze vuren worden aangestoken in het begin van de avond. De vuren worden vaak gebruikt om aardappels in te poffen of marshmallows in te poffen. Maar ook voor de Texelaars en toeristen om gezellig bij elkaar een biertje te drinken.

Meierblis op 30 april

De vakantie-accommodaties van texelvakantieverhuur.nl zijn het ideale vertrekpunt vanuit waar u deel kunt nemen aan deze feestdagen. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, waar er zeker wel eentje aan uw wensen voldoet. Of u nu met z’n tweeën gaat of met het gezin, met een accommodatie van texelvakantieverhuur.nl bent u verzekerd van een fijn verblijf. De vakantie-accommodaties liggen op verschillende plekken op het eiland. Dus of u nu op zoek bent naar een luxe vakantievilla, een huisje vlakbij de natuur of een appartement met zeezicht, bij ons kan het allemaal.

Meer en alle informatie

Kijk voor meer en alle informatie op onze website texelvakantieverhuur.nl en boek een van de vakantie-accommodaties. Wij kunnen u helpen met het vinden van een geschikte vakantie-accommodatie, zodat u kunt genieten van Koningsdag en Meierblis op Texel.

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres