nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Den Burg

Den Burg is het grootste dorp van het eiland Texel en het telt ruim 7000 inwoners. Hier woont de helft van het totaal aantal inwoners van Texel. Den Burg is erg populair onder de vakantiegasten en er is dan ook genoeg te doen. Zo is er dankzij de vele winkels genoeg te shoppen en kunnen film liefhebbers een bezoekje brengen aan de bioscoop van den Burg. Daarnaast is er ook een leuk buitenzwembad, zeker een aanrader voor waterliefhebbers. Breng eens een bezoek aan de openbare bibliotheek van Den Burg als u meer van lezen houdt.

Onze accommodaties op Texel:

In Den Burg worden het gehele jaar door uiteenlopende toeristische activiteiten georganiseerd. Zo is er iedere maandag een gezellige markt in het centrum van Den Burg en er worden muzikale en culinaire festiviteiten georganiseerd. Den Burg is de 'hoofdstad' van het eiland waar u het meest uitgebreide winkelbestand vindt. Hier kunt u een echte winkelronde maken. Of u nu uw boodschappen haalt bij ouderwets knusse winkeltjes of bij een modern grootwinkelbedrijf, er is voor elk wat wils.

Den Burg is een erg oud dorp. Uit archeologische opgravingen blijkt dat het dorpje al sinds de 7e eeuw bestaat. Het dorp is in die tijd echter verwoest en vervolgens in 1345 opnieuw opgebouwd. Het dorpje heeft het in de Tweede Wereldoorlog niet gemakkelijk gehad, waardoor een aantal monumenten beschadigd zijn geraakt.

Den Burg ligt min of meer in het midden van het eiland en in de omgeving valt er veel te ontdekken. Een wandeltocht is een echte aanrader, want zo kunt u veel van de omgeving zien. Een fietstocht is tevens een aanrader. Fanatieke wielrenners kunnen vanuit Den Burg een groot deel van het eiland ontdekken, terwijl de gewone fietser meer in de omgeving zal blijven. Het kan handig zijn om een speciale fietsroute te plannen, al is het eiland op veel plekken voorzien van duidelijke verkeersborden. Boek nu uw accommodatie op texelvakantieverhuur.nl

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres