nlvlag devlag

Huur met vertrouwen

op Texel

facebook icon

Zoek en boek

Boot Texel

Boot Texel is een bijzondere ervaring voor de vakantieganger. U reist per slot van rekening niet elke dag met een veerboot. Boot Texel geeft u het gevoel dat u echt op reis bent. Met de boot Texel bent u namelijk gelijk al in een andere omgeving dan dat u gewend bent. De boot Texel wekt uw vakantiegevoel op. De boot Texel vaart in ongeveer 20 minuten van Den Helder naar Texel, en terug. U ben dus super snel aan wal voor een heerlijke vakantie via texelvakantieverhuur.nl met de Teso boot Texel. Wist u dat de “Texelstroom” de dubbeldeks veerboot naar Texel eenmaal per uur vanuit Den Helder en de boottocht duurt slechts 20 minuten duurt. Op drukke dagen zijn er zelfs 2 afvaarten per uur met de “Dr Wagenmaker”

Boot Texel voor iedereen

Boot Texel vaart voor iedereen. Of u nu met de auto, brommer, fiets of als voetganger naar Texel wil, op de boot Texel is meer dan genoeg plaats voor iedereen en voor verschillende voertuigen. De boot Texel heet de ‘Texelstroom’. Op deze boot Texel is plaats voor 340 auto’s en 1.750 personen. Een overtocht den helder – Texel is echt heel eenvoudig en comfortabel met de boot Texel.

Boot Texel overtochten

Boot Texel vaart vanuit Den Helder naar Texel van 6.30 uur tot 21.30 uur, steeds op het halve uur. De boot Texel vertrekt vanuit Texel telkens op het hele uur, de eerste om 6.00 uur en de laatste om 21.00 uur. Op zon- en feestdagen vaart de eerste boot van 1 april t/m 30 september één uur later, en van 1 oktober t/m 31 maart twee uur later. Op 31 december vervalt de afvaart van 21.00 uur en 21.30 uur. Reserveren voor de overtocht is niet mogelijk en is ook niet nodig omdat er altijd plaats is op de boot naar Texel. Maar u kunt wel van tevoren online een E-ticket kopen voor de boot Texel. Kijkt u voor het uitprinten van een E-ticket op www.teso.nl Wilt u na aankomst met de Taxi of bus verder? Taxi’s staan bij de veerboot op t’ Horntje. Met de bus kunt u naar badplaats De Koog of naar winkelhart Den Burg de verdere buslijn is beperkt op het eiland Texel als u van de boot Texel afkomt. Of kijkt u voor meer informatie en tarieven op www.texelhopper.nl

Vakantie accommodaties op Texel van Texelvakantieverhuur.nl

Boot Texel korting

Wist u trouwens dat u korting krijgt op de prijs van de overtocht van boot Texel als u op dinsdag, woensdag en donderdag reist met de boot Texel? Meer informatie over de overtochten, kaartjes en tarieven: www.teso.nl. Beleef de vakantiesfeer op de boot Texel.

Boot Texel gratis internet WiFi

Boot Texel heeft gratis draadloos internet in de salons van de schepen en op de opstelterreinen. De WiFi verbinding heet ‘teso-internet’. Dus als u nog even wilt doorwerken of gewoon voor de fun wilt surfen, dan kan dat op de boot Texel.

Boot Texel populair

Boot Texel is in bepaalde periodes populair en dat betekent dat het druk is. Om de drukte voor te zijn, vaart er een extra boot. Dat betekent dat de veerboot naar Texel dan ieder half uur vaart van en naar Texel in plaats van ieder uur. Dit is op bijna alle vrijdagen met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Tevens vaart er in de vakantie zomermaanden 5 weken lang een extra veerboot, dus elk half uur van 9.30 uur vanaf Texel en tot 16.00 vanaf den Helder. De veerboot Texel die dan extra wordt ingezet heet de ‘Dokter Wagemaker’. Op deze veerboot Texel is plaats voor 300 personenauto’s en deze veerboot Texel vervoert 1.750 personen. Er is dus altijd genoeg plek voor iedereen op de boot Texel. De Teso veerdienst wat staat voor Koninklijke N.V. Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Opgericht door de Texelaars in 1907 door huisarts Dr. Wagenmaker.

Op de Boot Texel souvenirs

Boot Texel: aan boord is een Texelwinkel met leuke souvenirs. Wilt u meteen bij aankomst een vakantiekaartje sturen naar uw familie en vrienden? Kies dan een mooie ansichtkaart. Of misschien wilt u wel een aandenken aan het eiland, of een lekkernij van Texel. Probeer de koekjes in de vorm van het eiland of Texels bier! De vakantie van de kinderen is nog leuker met een leuke pluche zeehond of een Texels schaap. Het vakantieplezier naar het mooie vakantie Waddeneiland Texel begint voor iedereen op de boot naar Texel. Bekijk onze verblijfsmogelijkheden voor een top vakantie op texelvakantieverhuur.nl.

Bij de Boot Texel

Op het veerhaventerrein is cafetaria “Bij de boot” dagelijks geopend van 09.00 uur tot en met de laatste afvaart. U kunt daar terecht voor drankjes, snacks en belegde broodjes. Het cafetaria “Bij de Boot Texel” beschikt over een aantal zitplaatsen, zodat u daar comfortabel kunt eten of uw krantje kunt lezen. Voor voetgangers is er een speciale wachtruimte boven in de terminal. In dit gebouw zijn ook (invaliden) toiletten, koffie- en snoepautomaten.

Reist u als voetganger met veel bagage dan kunt u gratis gebruik maken van de bagagewagens met een muntslot (€ 1,-). U neemt de fietsopgang om met de bagagewagen op de boot te komen. Aangekomen op Texel plaatst u de bagagewagen weer in de daarvoor bestemde rekken.

Op de Boot

“Op de Boot” is de naam van het restaurant en de kiosk op de veerboten van Teso, deze gaat de bedrijfsactiviteiten consequent uitvoeren volgens de filosofie van Texels eigen Stoomboot onderneming. De TESO-passagiers gedurende de overtocht een gastvrij verblijf naar Texel in een mooie en schone verblijfsruimte aanbieden, waarbij de passagier al dan niet gebruikmaakt van een ‘Op de Boot’ consumptie.” Passagiers nog beter van dienst te kunnen zijn op de boot “Dr Wagenmaker”zeker op de nieuwe veerboot “Texelstroom”. “In 2016 willen we dat bereiken door capaciteitsuitbreiding van het buffet op de veerboten en door het verblijf in en rondom kiosk “Bij de Boot” in Den Helder aantrekkelijker te maken.”

Alles over veerdienst Den Helder Texel

Een prettige overtocht begint op de veerhaven van Den Helder. Alle voorzieningen maken het reizen makkelijk en comfortabel voor een reis naar Texel. met de veerdienst geniet u van de nodige luxe in de vorm van een buffet, Texel-shop en digitale veerinformatie. De veerhaven en wachtruimten op Texel is eveneens ingesteld op de behoeften van toeristen en Texelaars. WiFi, Fietsverhuur, wachtruimte, een restaurant. Hier vindt alles op loopafstand van de veerboot van Texel - Den Helder.

Telefoon WhatsApp Email Facebook Adres